Μάτια

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Από την 3η δεκαετία της ζωής αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης του ανθρωπίνου προσώπου. Σταδιακά, στο άνω βλέφαρο και στο πλάγιο του ματιού η περίσσεια δέρματος γίνεται εντονότερη και δημιουργείται η κουρασμένη όψη. Οι μαύροι κύκλοι  καθώς και οι σακούλες κάτω από τα μάτια αρχίζουν να προβάλουν επιτείνοντας ακόμα πιο πολύ την κουρασμένη όψη. Την λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει η Πλαστική Χειρουργική με την βλεφαροπλαστική.

 

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που απομακρύνει το πλεονάζον λίπος και το ρυτιδωμένο χαλαρό δέρμα από το άνω μέρος των βλεφάρων. Επίσης, αφαιρείται το χαλαρό δέρμα από τα κάτω βλέφαρα και απομακρύνεται ή ανακατανέμεται η περίσσεια λίπους, που είναι υπεύθυνη για τις «σακούλες».

Ποιος είναι ο στόχος της βλεφαροπλαστικής;

Στόχος της βλεφαροπλαστικής είναι να αποκαταστήσει την νεανική εμφάνιση στα μάτια και μερικές φορές να βελτιώσει την όραση.

 

Ποιος είναι καλός υποψήφιος για βλεφαροπλαστική;

Οι ασθενείς που βρίσκονται σε καλή γενική υγεία και ενοχλούνται από την πρησμένα ματιά, την κουρασμένη όψη και τις σακουλές των ματιών.

 

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί 1 ως 2 ώρες.

 

Τι αναισθησία χρειάζεται;

Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο την ιδιά μέρα.

 

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση υπάρχει οίδημα και μελανιές.  Ο πόνος είναι ήπιος, περισσότερο ένα τσούξιμο στην περιοχή, που όμως υποχωρεί με τη λήψη απλού παυσίπονου. Το οίδημα και οι εκχυμώσεις υποχωρούν σταδιακά μέχρι την 2η εβδομάδα .

 

Υπάρχουν εμφανείς τομές;

Στην άνω βλεφαροπλαστική η τομή κρύβεται στην φυσική πτυχή που έχει το άνω βλέφαρο.

Στο κάτω βλέφαρο, η τομή γίνεται κάτω ακριβώς από τις βλεφαρίδες ή από την μέσα επιφάνεια του κάτω βλεφάρου.

Οι τομές ακολουθούν την φυσιολογική πτυχή του δέρματος και μετά από λίγες ημέρες φαίνονται ελάχιστα ως καθόλου.