Στήθος, Μαστοπηξία

ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑ (ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Το  στήθος αποτελεί  σημείο  αναφοράς της θηλυκότητας της γυναίκας. Δυστυχώς, όμως, με την πάροδο του χρόνου ως αποτέλεσμα της βαρύτητας, της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, ή της απώλειας βάρους αλλάζει σχήμα, γίνεται πτωτικό και χάνει την σφριγηλότητα του. Την λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει η Πλαστική Χειρουργική με την επέμβαση της ανόρθωσης μαστών.

 

Τι είναι η ανόρθωση στήθους;

Πρόκειται για επέμβαση που σκοπό έχει την δημιουργία όμορφου, νεανικού και σφριγηλού  στήθους, βελτιώνοντας το σχήμα, την θέση και την προβολή του μαστού. Αυτό επιτυγχάνεται με την απομάκρυνση της περίσσειας το δέρματος, την αναμόρφωση των ιστών του μαστού, και την τοποθέτηση του συμπλέγματος της θηλής-θηλαίας άλω στην σωστή θέση.

 

Πόσο θα διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί 1,5 ως 2,5 ώρες αναλόγως του προβλήματος.

 

Τι αναισθησία χρειάζεται;

Γίνεται υπό γενική αναισθησία και ο ασθενής εξέρχεται από το Νοσοκομείο το επόμενο πρωί.

 

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Μετά το χειρουργείο υπάρχει ελάχιστος πόνος και ελαφρύ οίδημα στην περιοχή. Η ασθενής από την πρώτη ημέρα μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Μετά την επέμβαση η ασθενής συνιστάται να φορά ελαστικό στηθόδεσμο για ένα μήνα.

 

Υπάρχουν τομές;

Με τις σύγχρονες τεχνικές, αποφεύγονται πλέον οι μεγάλες και δύσμορφες ουλές σε σχήμα ανάποδου «Τ» η «άγκυρας».  Συνήθως, οι τομές περιορίζονται σε μια τομή γύρω από την θηλή και μια καθετή κάτω από αυτήν.  Οι ουλές είναι μόνιμες και εμφανείς άμεσα μετά την επέμβαση αλλά με την πάροδο του χρόνου βελτιώνονται πολύ.