Στήθος, Μειωτική στήθους

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Το  στήθος αποτελεί  σημείο  αναφοράς της θηλυκότητας της γυναίκας. Το μεγάλο στήθος, όμως μπορεί να αποτελέσει αιτία προβλημάτων. Η γυναίκα λόγω του μεγάλου στήθους μπορεί να αισθάνεται άβολα, να δεσμεύεται στον τρόπο ντυσίματος ,να περιορίζεται κατά την άσκηση. Επιπλέον, το μεγάλο στήθος συνδέεται και με προβλήματα υγείας, όπως πόνος στον αυχένα και στην σπονδυλική στήλη, ερεθισμός στις υπομάστιες πτυχές, εντύπωμα του στηθόδεσμου στους ώμους. Την λύση στο πρόβλημα αυτό την δίνει η Πλαστική Χειρουργική με την επέμβαση της μειωτικής μαστών.

 

Τι είναι η μειωτική στήθους;

Κάνοντας το στήθος μικρότερο είναι μόνο μία από τις πολλές πτυχές της επέμβασης αυτής. Έτσι, πολύ περισσότερο από την απλή μείωση του μεγέθους του στήθους, ο πραγματικός στόχος της  επέμβασης είναι  η δημιουργία όμορφου στήθους, που  επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης του σχήματος, της θέσης, προβολής, της αναλογίας και του μειωμένου όγκου του μαστού. Η βελτίωση της αισθητικής του μαστού, της σωματικής άνεσης και της αυτοπεποίθησης είναι εντυπωσιακή.

 

 

Πόσο διαρκεί η επέμβαση;

Η επέμβαση διαρκεί 1,5 ως 3 ώρες αναλόγως του προβλήματος.

 

Τι αναισθησία χρειάζεται;

Γίνεται υπό γενική αναισθησία και ο ασθενής εξέρχεται από το Νοσοκομείο το επόμενο πρωί.

 

 

 

Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Μετά το χειρουργείο υπάρχει ελάχιστος πόνος και ελαφρύ οίδημα στην περιοχή. Η ασθενής από την πρώτη ημέρα μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί. Μετά την επέμβαση η ασθενής συνιστάται να φορά ελαστικό στηθόδεσμο για ένα μήνα.

 

Υπάρχουν τομές;

Η ύπαρξη τομών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Με τις σύγχρονες τεχνικές, αποφεύγονται πλέον οι μεγάλες και δύσμορφες ουλές σε σχήμα ανάποδου «Τ» η «άγκυρας».  Συνήθως, οι τομές περιορίζονται σε μια τομή γύρω από την θηλή και μια καθετή κάτω από αυτήν.  Οι ουλές είναι μόνιμες και εμφανείς άμεσα μετά την επέμβαση αλλά με την πάροδο του χρόνου βελτιώνονται πολύ.